ster-heel Created with Sketch. ster-heel Created with Sketch. ster-heel Created with Sketch. ster-heel Created with Sketch. ster-half Created with Sketch. 9.4 Ruim 3475 klantreviews
vinkje-rond-blauw Created with Sketch. Vanaf €75 gratis verzending (NL & BE)*
vinkje-rond-blauw Created with Sketch. Voor 14.00 uur besteld, morgen in huis & Same Day Delivery

Heb jij een Graphtec CE Lite-50 snijplotter en ben je op zoek naar een nieuwe snijplotter software? Of werk je graag in Silhouette Studio® en ben je op zoek naar een nieuwe snijplotter? Sinds de release van Silhouette Studio v4.3 werkt de software, oorspronkelijk ontworpen voor het aansturen van Silhouette machines, nu ook met de 50 centimeter brede Graphtec plotter. Om met de snijplotter te werken zit je dus niet langers vast aan Graphtec Studio. En het mooie is, je kan al je bestaande Studio ontwerpen direct gebruiken en onze bestaande tutorials van Studio toepassen op de Graphtec plotter. In deze tutorial leggen we uit hoe je vanuit de Studio software direct kan plotten met de CE Lite-50.

Om de software en de snijplotter met elkaar te laten werken moet je een aantal simpele stappen doorlopen. We beginnen met het downloaden van de juiste versie van de software. Download via Silhouette Amerika de nieuwste versie van de software (v4.3 of hoger) voor jouw Windows of MacOs. Deze zelfde software kan je gebruiken om jouw Silhouette machines mee aan te sturen. Je kan de Graphtec CE Lite-50 al aansturen met de basis versie van Silhouette Studio®. Wil je meer uit de software halen, zoals bijvoorbeeld direct vector bestanden kunnen inladen en snijden, schaf dan de Silhouette Studio® Business Edition aan.

Graphtec ce lite 50 silhouette studio overview

Wanneer je de software gedownload en geïnstalleerd hebt kan je de Graphtec snijplotter gebruiken zodra je deze van stroom hebt voorzien, via de usb met jouw pc of laptop hebt verbonden en de machine hebt gezet. Wanneer je dit gedaan hebt verschijnt de CE Lite zowel in de pagina instellingen als het sturen tabblad binnen de Silhouette Studio® software. Je bent nu bijna klaar om jouw Graphtec CE Lite-50 te gebruiken met Silhouette Studio®.

Graphtec CE Lite-50 en Silhouette Studio® instellen

Start met het opmaken van de pagina. Kies in het Pagina-instellingen menu bij Machine voor de CE Lite en zet de snijmat uit. Pas de media afmeting aan naar het gewenste formaat. De brede Graphtec plotter kan beter overweg met grotere vellen of hele rollen dan met kleine vellen. Wij raden aan om flexfolie, flockfolie of vinyl vellen te gebruiken van minimaal 50 x 50 centimeter of hele rollen. Let op: in de eerste versies van de Silhouette Studio® v4.3 versie komen de snij marges (toon snij marge) niet overeen met die van de plotter zelf. Hierdoor kan het voorkomen dat de plotter de error Off Scale geeft. Mocht dit gebeuren, zorg er dan voor dat je de ontwerpen iets meer centreert op je werkblad.

Silhouette studio graphtec screen

Om de plotter op de goede manier te laten communiceren met de software moeten er in de nog een aantal instellingen worden gewijzigd. Dit kan je doen via het menu icoon (drie strepen) op het touch-screen van de CE Lite-50 snijplotter. Ga via het menu naar de Interface instellingen. Kies hier voor de optie GP-GL. Sluit het menu af door op de X te drukken. Je keert nu terug naar het homescherm van de plotter.

Graphtec ce lite 50 interface setting

Jouw Graphtec CE Lite-50 kan nu worden aangestuurd via de Studio® software van Silhouette. Uiteraard zijn ook de bestanden uit de Silhouette Bibliotheek en eerder gemaakte Silhouette bestanden automatisch te snijden met de CE Lite-50. Door deze update maakt Silhouette, zuster-bedrijf van Graphtec, het nu eenvoudiger om te switchen tussen de snijplotters. Ten opzichte van de Graphtec Studio software is de software van Silhouette veel beter ontwikkeld. Dit biedt dus een hoop nieuwe mogelijkheden voor snijplotter-gebruikers.

Graphtec ce lite 50 silhouette studio software

Of de andere modellen van de Graphtec snijplotters (CE6000 / CE7000 >) ook gaan werken met de Silhouette software is nog niet duidelijk. Mocht dit wel zo zijn hoor je dit natuurlijk als eerste van ons. Heb jij nog vragen over het gebruik van de software en de Graphtec plotter? Of heb je juist tips voor ons? Laat het ons gerust weten.

pijltje-klein-roze-down Created with Sketch.
Cookies

Transferpersshop.nl gebruikt cookies om onze website te verbeteren en om jou relevante informatie te bieden op deze en andere sites. Sommige cookies verwerken persoonsgegevens. Hoe we dit doen en hoe we jouw privacy waarborgen, lees je hier. Klik je op "ja optimaliseer voor mij" dan geef je akkoord voor het plaatsen van cookies en het verwerken van persoonsgegevens.

Ja, optimaliseer voor mij Nee, optimaliseer niet