ster-heel Created with Sketch. ster-heel Created with Sketch. ster-heel Created with Sketch. ster-heel Created with Sketch. ster-half Created with Sketch. 9.4 Ruim 3475 klantreviews
vinkje-rond-blauw Created with Sketch. Vanaf €75 gratis verzending (NL & BE)*
vinkje-rond-blauw Created with Sketch. Voor 14.00 uur besteld, morgen in huis & Same Day Delivery

Live: Pre Summer Sale! 🔥🤯 Alleen vandaag tot 23:59 extreme kortingen op al onze machines, transfers en accessoires. OP=OP Bekijk hier alle acties

In onze blogserie "Behind The Brand" gaan wij in gesprek met start-ups, drukkerijen en hobbyisten uit de textieldruk-wereld. Hiermee geven wij een unieke inkijk in de wereld van design, retail en textiel bedrukken. In deze editie gaan wij behind the brand met Ilse van creatief kledingmerk COWCOW the label. Benieuwd naar haar verhaal, de plannen en tips? Lees dan snel verder.

Even voorstellen….

Hi! Ik ben Ilse, 28 jaar en woon in Overijssel. Van huis uit ben ik grafisch ontwerper, maar ik ontwikkel me steeds verder als creatieve alleskunner. Sinds april 2020 ben ik eigenaar van COWCOW the label. Tijdens een avondwandeling door de eindeloze weilanden, waartussen ik woon, keek ik om mij heen. Ik besefte dat het wonen en leven hier op het platteland een voorrecht is.

Die weilanden, met grazende koeien was zo’n mooi beeld! Leven samen met de nuchtere bevolking bij wie normaal al gek genoeg is. Waar je luistert naar een mooie taal en waar de tradities en gewoontes heel bijzonder zijn.

Ilse

Deze trots is de kern van wat COWCOW the label is. Een kledinglabel van hier. Ik wil mensen bewust maken van deze trots en het warme gevoel van onderlinge binding op het platteland, altijd met een knipoog. Ik ontwerp de bedrukkingen zelf, om ze vervolgens op een kledingstuk te drukken.

Een jaar geleden ben ik zelf in aanraking gekomen met de producten van Transferpersshop. Het zelf kunnen bedrukken van kleding zorgt ervoor dat ik kan bedrukken, pas nadat iets besteld is. Als iets niet wordt besteld, wordt het niet bedrukt. Zo wordt overproductie vermeden. Ook stimuleert dat mij om steeds nieuwe ontwerpen te bedenken en deze ideeën meteen uit te voeren in een fysiek product.

Wat doet COWCOW the label en waar kunnen mensen jullie producten terugvinden?

COWCOW the label ontwerpt unieke bedrukkingen voor op (op dit moment) t-shirts en hoodies. Deze kleding wordt via mijn zelfgebouwde webshop verkocht aan ieder die het platteland lief heeft. Dit alles onder het motto: Never forget your roots! Ik heb op dit moment bijvoorbeeld bedrukkingen met o.a. openingszinnen, een ontwerp met #plattelandstrots en plattelandsliefde.

Je kunt de kleding bestellen op www.cowcowthelabel.nl en als je het leuk vindt geïnspireerd te worden en deel te nemen aan de COWCOW community, dan kun je me volgen via Instagram: @cowcowthelabel.

9

Welke programma’s, machines en materialen gebruiken jullie in het bedrukproces?

Schetsen van nieuwe ideeën maak ik vaak op papier of op mijn iPad Pro (Procreate) met Pencil. Deze werk ik uit in Adobe Illustrator en stuur het door naar Silhouette Studio. Voor het plotten gebruik ik de Silhouette CAMEO® 4 en voor het drukken de TPS Clam Press 38x38cm transferpers. De meeste bedrukkingen worden gemaakt met flockfolie, een mooi zacht materiaal dat luxe aanvoelt. Hiervan heb ik allerlei verschillende kleuren, dus ik kan gauw wisselen voor vernieuwing in de webshop.

2

Hoe ziet bij jullie het bedruk proces eruit?

Als het ontwerp gemaakt is en is doorgestuurd naar Silhouette Studio, leg ik de folie klaar in de snijplotter. Nu is het zaak om goed de instellingen na te kijken zodat het plotten goed verloopt. Ondertussen zet ik de transferpers aan zodat hij vast kan opwarmen tot 165 graden. Dan pel ik al het overtollige folie van de drager af en houd ik het ontwerp over. De folie wordt op het shirt of de hoodie gepositioneerd met linialen. Ik plak het vast met TPS Thermo Tape (hittebestendige tape), erg handig! Het drukken kan beginnen.

3

Als het drukken klaar is pak ik de kleding in, schrijf een leuk kaartje aan de koper en hang er een COWtag aan. Dit is een tag die je normaal in de oren van de koe ziet. Deze is ‘gebrand’ met COWCOW the label en ze zijn allemaal genummerd. Iedereen die een item bestelt krijgt dus een tag met uniek nummer. Deze is tevens te gebruiken als sleutelhanger.

Welke plotter- of transferperstools kan jij absoluut niet zonder?

Ik vind de snijmat heel handig. Hierop kan ik restjes folie plakken die ik nog weer kan gebruiken. Daardoor heb ik weinig afval en kan ik al het folie zo efficiënt mogelijk gebruiken. Verder vind ik de teflon kussens ook handig om kleinere bedrukkingen te drukken met mijn grote pers.

5

Hoe ziet jullie werkplek / jullie bedrijf eruit?

Al mijn apparatuur staat in een kantoor in huis. De CAMEO 4 staat boven op een hoge ladekast. Hierin zitten alle materialen zoals de flockfolie, mesjes, pelpincet etcetera. Fijn is dat ik ook mijn laptop hierop kan zetten en dus staand kan werken.

Mijn voorraad textiel zit in dozen. Deze voorraad is erg klein en ik bestel in minimale hoeveelheden bij, zodat ik geen vol magazijn nodig heb met kleding die niemand draagt!

"Via via kwam ik in aanraking met Transferpersshop.nl. Ik kocht een starterspakket en kon meteen aan de slag! Met de handige kennisbank en Aps via de blog kon ik al gauw uit de voeten met het bedenken en maken van mijn eigen creaties. De helpdesk via Whatsapp is handig. Ik kan foto’s en video’s meesturen bij mijn vraag en ik krijg snel reactie."

Ilse - COWCOW the label

10

Wat is het laatste wat jij de afgelopen tijd bedrukt hebt?

De ontwerpen bedrukkingen die klanten kiezen lopen uiteen van ‘Poooaaaah’ op de rug (een uitspraak die je hier veel hoort) tot ‘Plattelandsliefde’ op de borst. Op dit moment is het mooi weer voor t-shirts, maar ook de fijne hoodies worden in de zomer besteld!

Is er een creatie of opdracht waar je het meest trots op bent?

Ja, die is er! Ik heb het liefst spontane ideeën, die ik in ‘the heat of the moment’ kan uitwerken. Dat is lekker voor mijn creativiteit. Zo schreef ik de week voor Valentijnsdag een ode aan het platteland. Dat bracht me op het idee om op social media een win actie te organiseren.

Ik vroeg mijn volgers om te bedenken wat zij mooi vinden aan het platteland en dat op te schrijven in een kort gedichtje. Er zijn wel 50 liefdesgedichten aan het platteland ingezonden en hieruit kwam een winnaar. Toeval was dat deze winnaar in België woont, waardoor mijn eerste internationale zending een feit was.

8

Waar haal je jouw inspiratie vandaan?

Mijn inspiratie haal ik uit de natuur. Ik woon zelf op een boerderij, dus de melkkoeien zijn altijd dichtbij. De meeste nieuwe ideeën krijg ik tijdens een wandeling, of tijdens een paar minuutjes sparren met andere mensen tijdens een kopje koffie. De leukste ideeën ontstaan vaak plotseling. Dat betekent: meteen aan het werk, want de producten moeten dan soms wel binnen twee dagen online staan.

Welke marketingkanalen zijn belangrijk voor jou en hoe zet je deze in?

De belangrijkste kanalen zijn voor mij Instagram en e-mailmarketing. Op Instagram plaats ik foto’s van de producten, filmpjes behind the scénes en kan ik makkelijk variëren met verschillende soorten content. Als ik een nieuw idee heb communiceer ik dit ook via e-mail naar bestaande klanten of mensen die zich hebben ingeschreven voor de nieuwsbrief.

Het is leuk om te zien dat bestaande klanten dan wéér een bestelling plaatsen. Je kunt je trouwens hier inschrijven om ook updates via de mail te ontvangen: https://bit.ly/cowcownieuwsbrief

11

Als je één gouden tip aan andere plotter- of transferpers-gebruikers zou mogen meegeven, welke zou dat dan zijn?

Probeer altijd creatief en uniek te blijven in wat je maakt. Iedereen kan namelijk een plotter en pers kopen, maar er is niemand die jou is. Mét jouw creativiteit!

Mis nooit meer een #BTB blog

Bedankt voor het checken van weer een nieuwe Behind The Brand. Nooit meer een Behind The Brand blog missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Tot de volgende blog!

pijltje-klein-roze-down Created with Sketch.