Privacy statement & disclaimer

Privacy statement

In deze privacyverklaring leggen wij uit welke persoonsgegevens wij verzamelen en gebruiken en met welk doel. We doen er alles aan om jouw privégegevens ook echt privé te houden. We vragen wel gegevens van je, zodat we je zo goed mogelijk kunnen helpen. Wij raden je aan deze verklaring zorgvuldig te lezen. Mocht je na het lezen van dit document nog vragen hebben over de bescherming van je privacy tijdens je bezoeken aan Transferpersshop.nl, neem dan gerust contact op met onze privacy expert:

Lars Lenselink
Transferpersshop.nl
lars@transferpersshop.nl

Deze privacyverklaring is het laatste aangepast op 16 mei 2018

Privacy beleid

Transferpersshop.nl vindt het van groot belang dat er zorgvuldig wordt omgegaan met persoonsgegevens. Persoonsgegevens worden door ons dan ook zorgvuldig verwerkt en beveiligd. Daarbij houden wij ons aan de eisen uit de privacywetgeving. Dat betekent bijvoorbeeld dat wij:

  • Duidelijk vermelden voor welke doeleinden wij persoonsgegevens verwerken. Dat doen wij via deze privacyverklaring;
  • Het verzamelen van persoonsgegevens beperken tot alleen de persoonsgegevens die nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze worden verwerkt;
  • Je eerst vragen om uitdrukkelijke toestemming om jouw persoonsgegevens te verwerken in gevallen waarin jouw toestemming is vereist;
  • Jouw gegevens niet doorgeven aan derde partijen, tenzij dat nodig is om de gevraagde dienst te kunnen leveren of wanneer wij daar wettelijk toe verplicht zijn;
  • Wanneer wij jouw gegevens delen, afspraken maken met derde partijen om er o.a. voor te zorgen deze niet voor andere doeleinden worden gebruikt;
  • Passende beveiligingsmaatregelen nemen om jouw persoonsgegevens te beschermen en dat ook eisen van partijen die in opdracht van ons persoonsgegevens verwerken;
  • Jouw recht respecteren om jouw persoonsgegevens op jouw aanvraag ter inzage te bieden, te corrigeren of te verwijderen.

Gebruik van persoonsgegevens

Bij een bezoek aan onze webwinkel laat je bepaalde gegevens bij ons achter. Dat kunnen persoonsgegevens zijn. Wij bewaren en gebruiken uitsluitend de persoonsgegevens die door jou worden opgegeven in het kader van de door jou gevraagde dienst of waarvan bij opgave duidelijk is dat ze aan ons worden verstrekt om te verwerken.

Wij gebruiken de volgende gegevens voor de in deze privacyverklaring genoemde doelen:

  • NAW-gegevens (o.a. naam, adres, land)
  • Telefoonnummer
  • Factuurgegevens (o.a. btw-nummer en naw-gegevens)
  • E-mailadres
  • IP-adres
  • Klantgegevens (o.a. klant-id, bestelhistorie en eventueel gebruikersnaam)
  • Betalingsgegevens

Juridische gronden en doeleinden gegevensverzameling

Transferpersshop.nl heeft verschillende juridische gronden op basis waarvan wij gegevens van je verzamelen. We hebben bijvoorbeeld gegevens van je nodig vanwege de contractuele afspraken tussen jou en Transferpersshop.nl. Dit is o.a. het geval bij de afhandeling van de bestelling, retourneren en contact met onze klantenservice. Daarnaast kunnen we jouw gegevens gebruiken bij ‘gerechtvaardigd belang’. Dat betekent dat we al onze klanten de meest optimale, persoonlijke service willen verlenen. Dit geldt bijvoorbeeld voor onze reviews, contact met onze klantenservice, bezoek van onze website, onze nieuwsbrief & e-mail en onze activiteiten op social media.

Hieronder een overzicht van de doeleinden van de gegevensverzameling op Transferpersshop.nl:

  • Afhandelen bestelling
    Om de bestelling juist te kunnen afhandelen, maken wij gebruik van je NAW-gegevens.
  • Afhandelen betaalverkeer
    Om de betaling van de bestelling juist te kunnen afhandelen, maken wij gebruik van je betaalgegevens.
  • Communicatie
    Om de communicatie omtrent jouw bestelling en/of andere vragen eenvoudig te laten verlopen, maken wij gebruik van je persoonsgegevens/contactgegevens.
  • Uitvoering wettelijke plicht
    Om te voldoen aan onze wettelijke plicht bewaren wij je bestelhistorie inclusief betaalgegevens binnen de gestelde wettelijke termijn.
  • Marketing (indien toestemming)
    Om je van persoonlijke aanbiedingen te kunnen voorzien, maken wij gebruik van je persoonsgegevens/contactgegevens (eventueel middels cookies). Deze gegevens worden alleen gebruikt wanneer je hier toestemming voor heeft gegeven.
  • Fraudepreventie
    Ten behoeve van fraudepreventie maken wij, indien er sprake is van een gerechtvaardigd belang, gebruik van je IP-adres, adresgegevens en betaalgegevens.

Opslag persoonsgegevens

We slaan je gegevens op in verschillende databases. We hanteren hiervoor altijd strenge beveiligingsmaatregelen. Bijna altijd worden je gegevens opgeslagen binnen de Europese Unie (Nederland). In het uitzonderlijke geval dat klantgegevens worden doorgegeven naar landen buiten de Europese Unie, zorgen we ervoor dat jouw privacy op een passende manier beschermd blijft. Dit doen we bijvoorbeeld door exclusief te werken met derden in landen die geregistreerd staan onder het Privacy Shield of het afsluiten van specifieke verwerkersovereenkomsten.

Toegang persoonsgegevens

Wij nemen passende beveiligingsmaatregelen om misbruik van en ongeautoriseerde toegang tot jouw persoonsgegevens te beperken. Zo zorgen wij dat alleen de noodzakelijke personen toegang hebben tot de gegevens, dat de toegang tot de gegevens afgeschermd is en dat onze veiligheidsmaatregelen regelmatig gecontroleerd worden.

Verder zullen wij de door jou verstrekte gegevens niet aan andere partijen verstrekken, tenzij dit wettelijk verplicht of toegestaan is. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat de politie in het kader van fraudeonderzoek gegevens bij ons opvraagt. In dat geval zijn wij wettelijk verplicht deze gegevens af te geven.

Cookies

Wij combineren jouw persoonsgegevens uit verschillende bronnen (zoals de gegevens uit je account en je aankopen in onze webshop) met elkaar, om jou de beste online ervaring te kunnen bieden. Door jouw gegevens te combineren kunnen wij gepersonaliseerde aanbiedingen en gepersonaliseerde content aanbieden die aansluiten bij jouw interesses en aankoopgeschiedenis. Ook onze nieuwsbrief en social media activiteiten kunnen wij op deze manier voor jou personaliseren Bij het verzamelen en combineren van je gegevens maken we gebruik van cookies. Wil je meer weten over cookies? Lees dan onze cookieverklaring.

Bewaartermijn persoonsgegevens

Wij bewaren de gegevens niet langer dan noodzakelijk is. Dat wil zeggen dat wij de gegevens bewaren zolang dat nodig is om de door jouw gevraagde dienst te leveren. Daarna verwijderen we alle data die we van je hebben. Of gebruiken we jouw gegevens anoniem, omdat we bepaalde data nodig hebben voor interne analyses en rapportages zoals de waarde van je bestelling. Uitgezonderd hiervan zijn ook de gegevens die wij langer moeten bewaren omdat de wet ons dit verplicht.

Wij hanteren de volgende bewaartermijnen:

  • Inactieve klantaccounts met klant- en bestel informatie verwijderen we na 7 jaar.
  • Factuur-, betaal- en bestelgegevens bewaren we 7 jaar. Dit is verplicht vanuit de belastingdienst.
  • Gegevens die we gebruiken om fraude te voorkomen bewaren we zo lang als noodzakelijk is.

Daarnaast verkopen wij een aantal producten met een garantie van 30 jaar. Om aan deze garantie te kunnen voldoen bewaren wij van deze aankopen de gegevens zoals noodzakelijk is.

Inzage, corrigeren, verwijdering persoonsgegevens

Wil je gratis inzage krijgen in jouw persoonsgegevens? Of wil je je gegevens wijzigen, verwijderen, gebruik beperken of je e-mailvoorkeuren aanpassen? Laat het ons gerust weten per telefoon of e-mail.

Autoriteit Persoonsgegevens

Natuurlijk helpen wij je graag verder als je klachten hebt over de verwerking van jouw persoonsgegevens. Mocht je er desondanks toch niet samen met ons uitkomen, dan heb je op grond van de privacywetgeving ook het recht om een klacht in te dienen bij de privacytoezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Je kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.

Verwerkingsverantwoordelijke

Transferpersshop.nl, onderdeel van HL Grafische Materialen
Spoortstraat 17, 7261 AE, Ruurlo
info@transferpersshop.nl
+31 (0) 573-454237
KvK – 08074873
Btw – NL097794314B01

Algemene voorwaarden

De algemene voorwaarden van Transferpersshop.nl zijn terug te vinden via: https://www.transferpersshop.nl/klantenservice/voorwaarden/