ster-heel Created with Sketch. ster-heel Created with Sketch. ster-heel Created with Sketch. ster-heel Created with Sketch. ster-half Created with Sketch. 9.4 Ruim 3475 klantreviews
vinkje-rond-blauw Created with Sketch. Vanaf €75 gratis verzending (NL & BE)*
vinkje-rond-blauw Created with Sketch. Voor 14.00 uur besteld, morgen in huis & Same Day Delivery

Let op: maandag 1 april zijn wij gesloten i.v.m. Pasen 🐰

Voor het eerst aan de slag met een Silhouette CAMEO snijplotter? Dan zijn er een paar dingen die je absoluut van te voren zou willen weten. Tips waarvan je later zou zeggen: "had ik dit maar eerder geweten". In dit kennisbank artikel delen we 9 tips die jou op weg gaan helpen met de Silhouette snijplotter en de Silhouette Studio Software.

1. Download de software al gratis voordat je de plotter hebt

Klopt inderdaad! Silhouette Studio Software, de software die je gebruikt om je ontwerpen snijklaar te maken, is al te downloaden en te gebruiken zonder dat je een Silhouette CAMEO snijplotter hebt. En het mooie is, de software is nog gratis ook.

Download de software voor Mac of Windows via de Silhouette America website. Download de software en bepaal voordat je een Silhouette CAMEO koopt of het voor jou werkt. Plotter al besteld? Download de software alvast om jouw eerste ontwerpen klaar te zetten.

Silhouette studio downloaden

2. Elk materiaal heeft zijn eigen instellingen

Elk merk en elk type folie heeft zijn eigen snijplotter instellingen. Wanneer je straks gaat snijden is het super belangrijk om de juiste instellingen aan te houden. Een te zware instellingen kan namelijk direct vanaf de eerste opdracht het mesje bot maken. Alle correcte snijplotter instellingen zijn hier te vinden: snijplotter instellingen.

3. Gebruik de test functie

Binnen de Silhouette Studio Software zit een handige functie die, voordat je aan de opdracht begint, een test snede maakt. Zo kan je eenvoudig testen of je de juiste instellingen hebt en of het mesje nog scherp genoeg is. De test functie maakt een vierkant van 1 bij 1 centimeter met een driehoek in het midden in de hoek van het materiaal. Wij raden aan om deze functie altijd te gebruiken voordat je begint.

Kan je het vierkant en daarna het driehoek zonder problemen wegtrekken uit de flexfolie of vinyl zonder dat het mesje door de backing heen snijdt? Dan staan de instellingen goed en is het mesje in goede staat. Gaat het wat lastiger? Dan staan de instellingen niet goed of is je mesje wat botter. Probeer dan de mes stand iets te verhogen.

silhouette test functie

4. Verwijder de blauwe laag van de snijmat

De Silhouette CAMEO snijplotter wordt naast een mesje en wat accessoires standaard geleverd met een snijmat. De snijmat kan je gebruiken om materialen die uit 1 laag bestaan (papier, karton, leer) of kleine stukken rest-materiaal goed door de plotter te laten lopen. Let er op dat er op de meegeleverde Standard Tack Snijmat een blauwe beschermlaag zit. Verwijder deze voordat je iets op de mat plakt.

Extra tip: gebruik je de snijmat niet meer? Plak dan de blauwe beschermlaag weer terug zodat de mat langer goed blijft.
Silhouette snijmat

5. Berg je mesje op in het verborgen vak

Inderdaad, in het verborgen opberg vak. Veel mensen weten dit niet, maar in het linker deel van de CAMEO snijplotter zit een opbergvak verstopt. Hier kan je een mesje of andere accessoires in opbergen en meenemen.

Silhouette cameo 4 snijplotter opberg 2

6. Smelt jouw lettertypes samen

Wanneer je veel met geschreven teksten, woorden en lettertypes werkt zal je merken dat er bij bepaalde script lettertypes snijlijnen door elkaar lopen. Wanneer je deze lettertypes niet samensmelt zal de snijplotter dwars door de andere letters gaan snijden.

Wanneer je dit merkt is het belangrijk dat je eerst de lettertypes gaat samensmelten tot één geheel. Dit kan je doen via je rechtermuisknop (samensmelten) of via het samensmelt icoon bovenin de werkbalk.

Lettertype samenvoegen

7. Gebruik de Silhouette Studio Keyboard snelkoppelingen

Sneller werken? Maak dan gebruik van de snelkoppelingen die in de software zitten. Handig om te weten, al deze snelkoppelingen zijn te vinden in de handleiding. De gebruikershandleiding en andere tutorials zijn via de software direct te openen. Ga daarvoor naar het help menu bovenin de software. Bekijk ook alle snelkoppelingen via onze kennisbank: Silhouette Studio snelkoppelingen

Silhouette studio snelkoppeling

8. Update jouw software via de website, niet via de software zelf.

Altijd up to date blijven? Check dan altijd silhouetteamerica.com/software voor de nieuwste versies van de software. De ingebouwde update feature in de software geeft niet altijd de juiste versies weer en het downloaden/ installeren via deze weg levert vaker problemen op.

Silhouette cameo 4 snijplotter front

9. De wieltjes zijn verstelbaar

Laatste tip: de wieltjes van de snijplotter. De Silhouette CAMEO snijplotter heeft twee wieltjes die er voor zorgen dat de folie door de plotter wordt bewogen (uiterst links en uiterst rechts). Daarnaast heeft de plotter nog twee extra wieltjes die de folie begeleiden (midden). Het is belangrijk om te checken of het meest rechter wieltje voldoende over de folie heen loopt.

In veel gevallen is het verstandig om het meest rechter wieltje een klein stuk meer naar binnen te zetten. Dit doe je door de roller stang te ontgrendelen en op het slotje van het wieltje te drukken.

pijltje-klein-roze-down Created with Sketch.
Cookies

Transferpersshop.nl gebruikt cookies om onze website te verbeteren en om jou relevante informatie te bieden op deze en andere sites. Sommige cookies verwerken persoonsgegevens. Hoe we dit doen en hoe we jouw privacy waarborgen, lees je hier. Klik je op "ja optimaliseer voor mij" dan geef je akkoord voor het plaatsen van cookies en het verwerken van persoonsgegevens.

Ja, optimaliseer voor mij Nee, optimaliseer niet