ster-heel Created with Sketch. ster-heel Created with Sketch. ster-heel Created with Sketch. ster-heel Created with Sketch. ster-half Created with Sketch. 9.4 Ruim 3475 klantreviews
vinkje-rond-blauw Created with Sketch. Vanaf €75 gratis verzending (NL & BE)*
vinkje-rond-blauw Created with Sketch. Voor 14.00 uur besteld, morgen in huis & Same Day Delivery

In dit kennisbank-item leer je alles over het installeren van jouw Silhouette CAMEO® 4 en 5 snijplotter. Stap jij over van een oudere Silhouette snijplotter en heb je al eens met Silhouette Studio gewerkt? Grote kans dat je dan al een Silhouette account hebt en een aantal stappen kan overslaan.

Stap 1: Plotter registreren en Silhouette account maken

Begin met het uit de doos halen van de plotter. Zodra de CAMEO 5 uit de doos is, kan je jouw snijplotter registreren op silhouetteamerica.com/setup. Kies op de configuratie pagina voor de Nederlandse taal en klik vervolgens op de Silhouette CAMEO 5. Vul de vereiste informatie in. Controleer de achterkant van de plotter voor het ​​unieke serienummer. Als je het registratieproces voltooit wordt jouw officiële Silhouette-account aangemaakt.

Silhouette cameo 4 snijplotter unbox

Stap 2: CAMEO 5 unboxing

Haal de CAMEO-plotter uit de doos en controleer de inhoud van de doos. Naast de snijplotter moeten de volgende items in de doos zitten:

• Netsnoer met een AC-adapter: voorziet de plotter van stroom. Aansluiting is te vinden aan de rechterzijkant.
  • USB-kabel: verzorgt de verbinding met de pc en Silhouette Studio Software wanneer er geen gebruik wordt gemaakt van de Bluetooth functie.
  • Snijmat (12 bij 12 inch)
  • Autoblade 2.0
  • Tool adapters: 4 adapters, allemaal met magnetische tool-detectie strip op de achterkant, zorgen ervoor dat je oudere Silhouette tools ook met de nieuwe snijplotter kan gebruiken.
  • en een klein multifunctioneel hulpmiddel dat kan worden gebruikt om uw mes aan te passen of de Bluetooth-adapter van uw Silhouette-machine te verwijderen.

Zijn alle items aanwezig? Haal dan de folie van de machine af en verwijder de tape op en in de snijplotter. Vergeet ook niet om de schuimstukken uit de plotter te halen. Steek de meegeleverde adapter in de rechterkant van de Silhouette en vervolgens in het stopcontact. Schakel jouw Silhouette Cameo 5 in door op de aan / uit-knop aan de rechterzijkant te drukken.

De ingebouwde roll-feeder is te vinden aan de voorzijde van de plotter. Trek de onderste lade uit om de roll-feeder op te bouwen. De ingebouwde cross-cutter, om folie recht af te snijden, zit aan de achterkant. Om deze te gebruiken moet je de twee slotjes/ hendeltjes aan de achterkant tegelijk naar beden drukken.

Stap 3: Download en installeer de Silhouette Studio-software

Heb je de CAMEO plotter uit de doos en aangesloten? Download en installeer dan de Silhouette Studio®-software. Ga naar silhouetteamerica.com/software om de gratis software te downloaden. Een installatie-CD wordt niet meegeleverd bij de Silhouette CAMEO 5.

Klik om de software te downloaden op het juiste besturing-systeem van jouw pc/ laptop (Windows / MacOS). Zorg ervoor dat wanneer je de Silhouette-software installeert, het besturingssysteem van je computer het programma ondersteunt. Als het besturingssysteem van jouw computer niet voldoet aan de minimale installatie-vereisten, wordt de Silhouette-software niet geïnstalleerd. Nadat de download is voltooid, voer je het installatiebestand uit en doorloopt je de stappen op het scherm om de software te installeren en in te stellen.

Silhouette cameo 4 snijplotter snijden

Om met de Silhouette CAMEO 5 te werken moet minimaal Silhouette Studio V4.5.735 geïnstalleerd zijn. Alle gebruikers, zowel nieuwe als bestaande, moeten deze versie (of hoger) installeren om de software de nieuwe CAMEO-plotter te laten herkennen.

Houd er rekening mee dat je geen Silhouette CAMEO 5 nodig hebt om deze versie van de software te gebruiken. Echter worden de CAMEO 5functies niet eerder weergegeven tenzij een CAMEO 5 is aangesloten en ingeschakeld.

Heb je in het verleden de software al eens geïnstalleerd, bijvoorbeeld voor een andere Silhouette machine, dan kan je deze uiteraard blijven gebruiken. Update hiervoor de software wel naar de laatste versie (minimaal V4.5.735).

Nadat de machine is aangesloten op je computer en is ingeschakeld, zou de software deze moeten herkennen in het stuur-venster (blauwe tab, rechtsboven-in de software).

Silhouette cameo 4 snijplotter zijkant

Software-upgrades - Designer Edition, Designer Edition Plus en Business Edition - moeten automatisch bij de software-update worden meegenomen. Hiervoor hoef je de upgrade niet opnieuw uit te voeren.

Stap 4: Toegang tot de Silhouette Bibliotheek

Met jouw Silhouette-account heb je binnen Silhouette Studio® vanaf elke locatie en computeren toegang tot je bibliotheek. Wanneer je jouw nieuwe plotter registreert, krijg je toegang tot 100 gratis snij-bestanden in de bibliotheek. Om toegang te krijgen tot de bibliotheek, klik je op het tabblad Bibliotheek in Silhouette Studio®.

Ben je nog niet ingelogd op jouw account? Meld je dan aan. Na het inloggen en het aansluiten van de Cameo (USB) verschijnen de 100 vormen automatisch in de bibliotheek. Let erop dat je hiervoor wel internetverbinding nodig hebt. Verschijnen de snij-bestanden niet? Koppel dan de plotter los en voer stap 4 opnieuw uit.

Stap 5: Claim je GRATIS Silhouette Design Store maandabonnement

Naast 100 gratis ontwerpen die bij de machine zijn geleverd, krijg je na het registreren van de plotter ook een gratis abonnement op de Silhouette Design Store voor een maand. Om jouw abonnement te activeren open je het tabblad "Winkel" in Silhouette Studio® en log je in met jouw Silhouette-account. Nadat je bent aangemeld, klik je op de knop "Subscriptions" boven aan de pagina.

Klik op het tabblad "Payment & Billing Info" en voer de promotiecode in die je per mail ontvangen hebt bij het registeren van jouw Silhouette CAMEO 4 snijplotter (stap 1).

Nadat je de code hebt ingevoerd, klikt je op "Apply". Hiermee ontvang je een gratis basisabonnement van één maand op de Silhouette Design Store. Je ontvangt $25 dollar aan design store credits, die 30 dagen geldig zijn. Alle bestanden die je download uit de Store worden opgeslagen in jouw persoonlijke bibliotheek en alle inhoud die wordt gedownload terwijl je een abonnement hebt wordt bewaard, zelfs wanneer het abonnement eindigt.

Stap 6: de eerste test opdracht

Nu je plotter en software correct zijn ingesteld, ben je klaar om de eerste test snede te maken met Silhouette CAMEO 5. In de doos wordt standaard een nieuwe versie van de CAMEO 5 AutoBlade en vier mes-adapters meegeleverd.

Silhouette cameo 4 snijplotter auto blade v2

Elke mes en adapter heeft een sensor aan de achterkant die het slimme tool-systeem van de plotter en Studio software doorgeeft welke tool er gebruikt wordt. Hierdoor worden snij-instellingen automatisch aangepast. Let erop dat je nog wel in de software moet aangeven welk type materiaal je plot.

De Silhouette AutoBlade en mes-adapters kunnen alleen in de linker tool-houder worden gebruikt. Vergrendel de tools voordat je gaat plotten. Nieuw bij de CAMEO 5 snijplotter is dat de tools er maar op één manier inpassen en vergrendeld worden.

Ontdek in dit artikel hoe je je eerste flexfolie / flockfolie opdracht snijdt.