ster-heel Created with Sketch. ster-heel Created with Sketch. ster-heel Created with Sketch. ster-heel Created with Sketch. ster-half Created with Sketch. 9.4 Ruim 3475 klantreviews
vinkje-rond-blauw Created with Sketch. Vanaf €75 gratis verzending (NL & BE)*
vinkje-rond-blauw Created with Sketch. Voor 14.00 uur besteld, morgen in huis & Same Day Delivery

Ben jij de trotste nieuwe eigenaar van een Roland CAMM-1 GS-24 snijplotter? In dit kennisbank-item leer je alles over het installeren en opstarten van de printer. Hoe installeer je de Roland CAMM-1 GS-24? Bekijk hieronder de video's of lees snel verder.

Direct naar:

Roland camm 1 gs 24 snijplotter kop

Stap 1: Roland CAMM-1 GS-24 unboxen

Begin met het uit de doos halen van de Roland snijplotter. Haal ook alle accessoires uit de doos en leg deze netjes uit. De Roland CAMM-1 GS-24 wordt standaard geleverd inclusief:

• AC adapter (1)
  • Mes houder, mes en pin
  • Stroomkabel (1)
  • Uitlijn tool (1)
  • USB kabel (1)
  • Roll feeder (1)
  • Handleiding (1)

Gebruik onderstaande handleiding voor het monteren en installeren van de Roland snijplotter.

Handleidingen

Stap 2: Driver downloaden en installeren

Nadat je de plotter in elkaar gezet hebt (nog niet aansluiten) is het tijd om de Driver te downloaden voor jouw Windows of Mac. De Driver en vervolg stappen zijn eenvoudig te downloaden en doorlopen via de Roland Startup Website: https://startup.rolanddg.com/.

Bekijk de video hieronder (Engels) voor het hele installatie proces.

Stap 3: Ontwerp software installeren

De laatste stap van de driver installatie (video boven) is het downloaden en installeren van de ontwerp en snijplotter software. Hierin maak je jouw ontwerpen snijklaar en stuur je de plotter aan. De Roland snijplotter wordt standaard geleverd met Roland CutStudio software. Deze software is alleen geschikt voor Windows.

Liever gebruik maken van jouw eigen ontwerpsoftware zoals Adobe Illustrator of CorelDRAW plugins? Bij de aankoop zitten standaard de Roland snijplotter plugins voor zowel Mac als Windows inbegrepen zodat je direct vanuit deze software kan plotten. Ook kan de Roland CAMM-1 GS-24 worden aangesloten op professionele sign software, zoals EasySign en FlexiSign.

Stap 4: Materiaal laden en snijden

Snijplotter en software geïnstalleerd? Dan ben je klaar om te gaan snijden. In de video hieronder neemt STAHLS het hele proces door. Van het inladen van het materiaal, het instellen van het mesje tot het maken van een test snede.

Roland snijplotter instellingen

Let er op dat alle materialen hun eigen snijplotter instellingen hebben. Snij je te diep, dan kan je mesje bot worden. Snij je niet diep genoeg, dan komt jouw ontwerp niet uit de folie. Bekijk hier alle Roland snijplotter instellingen