ster-heel Created with Sketch. ster-heel Created with Sketch. ster-heel Created with Sketch. ster-heel Created with Sketch. ster-half Created with Sketch. 9.4 Ruim 3475 klantreviews
vinkje-rond-blauw Created with Sketch. Vanaf €75 gratis verzending (NL & BE)*
vinkje-rond-blauw Created with Sketch. Voor 14.00 uur besteld, morgen in huis & Same Day Delivery

Silhouette Studio (Basis) – Designs maken en naar de Silhouette of Graphtec snijplotter sturen

Hoi! Welkom bij deze instructie video van Transferpersshop.nl, waarin we aan de slag gaan met de basis van Silhouette Studio. In deze video leggen we uit hoe je eenvoudig designs kan maken en naar de Silhouette Cameo en Graphtec snijplotter kan sturen.

Silhouette Studio is de krachtige en eenvoudig te gebruiken software die niet alleen jouw Silhouette snijplotter aanstuurt, maar sinds versie 4.3 ook Graphtec CE LITE-50 snijplotters.

Wanneer je Silhouette Studio downloadt, installeert en inlogt met jouw Silhouette Account ben je klaar om te starten. De laatste versie van Silhouette Studio is te downloaden via Transferpersshop.nl/downloads of via de website van Silhouette Amerika.

Aan de linkerkant van de software vind je alle tekentools. De algemene documenttools vind je bovenin, evenals de navigatie tabs. Aan de rechterkant vind je alle Studio tools.

Wanneer je Silhouette Studio opstart, opent zich direct het werkblad. Hier creëer je alle ontwerpen. Alle elementen binnen het witte werkblad worden gesneden. Alle elementen buiten de rand van het werkblad zullen niet worden gesneden.

De afmeting van de pagina en het werkblad wordt bepaald door de aangesloten plotter en de afmetingen die jij ingeeft in de pagina-instellingen. Hoe je de pagina eenvoudig kan instellen leggen we uit in een andere video.

Wij werken met de Silhouette Cameo snijplotter. Het werkblad wordt hiervoor automatisch ingesteld op ongeveer 30 maal 30 cm.

Om te ontwerpen in Silhouette Studio heb je een aantal opties. De makkelijkste manier is om aan de slag te gaan met kant en klare designs die je koopt in de Silhouette Store of winkel, zoals we deze in het Nederlands terugvinden. Hier vind je ook alle gratis bestanden die bij de jouw Silhouette machine horen. Alle bestanden die je in de winkel aanschaft kan je terugvinden in de Bibliotheek.

Een andere manier om te ontwerpen is door de tekentools te gebruiken. Dit kan ook in combinatie met klant en klare bestanden. In de video over standaard ontwerp- en teksttools leggen we uitgebreid uit hoe de alle tekentools werken.

Laten we starten met een kant en klaar bestand dat ik in de winkel heb gekocht. Ik ga hiervoor naar de Bibliotheek en gebruik de zoekfunctie om het bestand te vinden. Mijn bestand heet Happy Mail dus zodra ik dit in de zoekbalk intyp filtert de bibliotheek het bestand uit de lijst.

Ik dubbelklik op het bestand om deze te openen in mijn werkblad. De meeste bestanden openen met rode snijlijnen in het werkblad en kunnen worden ingekleurd, aangepast, verplaatst, gedupliceerd en meer.

Alle aanpassingen die je maakt kunnen ongedaan worden gemaakt met de Ongedaan maak knop bovenin de toolbar.

Het Happy Mail bestand bestaat uit twee vormen die nu nog aan elkaar vastzitten. Ik kan deze losmaken door op de knop degroeperen te klikken. Nu kan ik het bestand dat ik niet direct hoef te snijden naar de zijkant slepen.

Via Silhouette Studio kan je de bestanden uit verschillende materialen snijden. Ik kies er in dit geval voor om met Stahls flexfolie te werken. Let op! De Silhouette snijmat kan standaard aan staan wanneer je de machine selecteert. Omdat flexfolie, flockfolie en vinyl zelf al een drager hebben hoef je deze niet met een snijmat te plotten. Ik zet de snijmat daarom uit in de instellingen.

Wanneer je Silhouette machine aanstaat en je flexfolie geladen is, klik je op het tabblad Stuur. Op deze pagina zie je het plot-voorbeeld en zie je door middel van dikke rode lijnen waar de plotter gaat snijden.

De snijlijnen kunnen worden aangepast door op Niet Snijden, Snij en Buitenrand Snijden te klikken. Met de Buitenrand Snijden optie snij je enkel de buitenste snijlijnen van het bestand, ongeacht of er in het midden van het bestand meer snijlijnen staan. Omdat wij eerst onze blauwe ondergrond willen plotten slepen we het middendeel van het werkblad en kiezen we voor de standaard Snij optie.

Kies bij de instellingen het juiste materiaal. Omdat ik met flexfolie werk kies ik voor de Flex instelling. Die optie Actie staat al standaard op snijden. Afhankelijk van het ontwerp en de machine waar je mee werkt vind je hiernaast snijden nog andere opties. De volgende optie is je Tool keuze. Hier bepaal ik met welk mesje ik werk. Ik dit geval werk ik met de Silhouette Cameo en een Autoblade mesje.

De instellingen van het mesje zijn hieronder ook met de hand in te stellen, maar de standaard instellingen werken prima wanneer je mesje en snijstrip in goede conditie zijn. Elke materiaal gebruikt een andere snijinstelling. Check altijd Transferpersshop.nl voor de juiste snijinstellingen.

Nu ben ik klaar om te plotten! Mijn STAHLS flexfolie zit in de plotter, mijn Autoblade zit goed vast en mijn Silhouette Studio instellingen staan goed. Als ik nu op Sturen klik begint de Cameo te plotten.

Zo makkelijk is het! Met deze stappen kan je zo veel verschillende ontwerpen en materialen plotten. Koop of maak een ontwerp, laad je flexfolie of andere media in de snijplotter en plot je ontwerp.

Bedankt voor het kijken en tot de volgende video!